skip to Main Content

Carrosserie

De carrosserie is het koetswerk van een voertuig, welk op een chassis wordt gebouwd. Als basis wordt een bestaand chassis gebruikt van een oplegger, bakwagen of bestelwagen.

Bij het bouwen van de carrosserie zijn er vele keuzes om te maken en uiteraard helpen wij u hierbij.

Wij overleggen met de klant wat de wensen zijn en werken dit met elkaar uit. Verder kijken we onder andere naar deursystemen, laadkleppen, aanhangersysteem, inrichting binnenruimte, de kleurstelling en de reclame.

Stralen

Stralen wordt toegepast om nieuwe of bestaande stalen constructies voor te bewerken voor een coatingslaag.

Stralen is een snelle en efficiƫnte manier om het staal grondig te reinigen. Het oppervlak van het staal wordt bewerkt met staalgrit. Dit heeft als voordelen dat er naast een zeer effectieve reiniging er ook een ruw oppervlak ontstaat, hetgeen de hechting van de coatingslaag zeer ten goede komt.

Schoperen

Schoperen wordt toegepast direct na het stralen, om stalen constructies te voorzien van een beschermlaag.

Schoperen is het thermisch aanbrengen van vloeibaar zink dat onmiddellijk stolt. Het ruwe oppervlak gaat niet verloren doordat de zinklaag de structuur van het onderliggende staal overneemt.

Bij deze combinatiemethode zal dankzij de galvanische bescherming zelfs bij beschadiging van de verflaag geen roestvorming optreden, wat de levensduur ten goede komt.